onlajn kosarkaski menadzer

Odabir postave

U FUEL Basketballu potrebno vam je najmanje 10 igraca da popunite tim, jer cete za svaki mec birati dvije postave: glavnu i sporednu.


online fantasy basketball manager game postava

Postava

Svaka postava se sastoji od dva beka, dva napadaca i jednog centra. Igraci mogu biti odabrani samo na poziciju koja je dodijeljena u njihovim detaljima, tako da ne mozete odabrati beka da igra kao napadac ili centra da igra kao bek. Takodjer ne mozete odabrati igraca koji ce biti dio obje postave ili kao zamjena - ako je igrac vec rasporedjen na dvije pozicije njegovo ime ce biti istaknuto crvenom bojom.

Iako imena sugeriraju da bi glavna postava trebala sadrzavati najbolje igrace, a oni manje vesti u sporednoj, nema ogranicenja - imate potpunu slobodu u izboru koji ce igrac biti u kojoj postavi. Ovo je povezano s postavkama plana igre (vidi dole).

Takodje mozete odabrati do 3 zamene (po jednu za svaku poziciju), koji ce se koristiti u slucaju povrede. Zamene su neobavezne, ako je igrac povredjen i nema zamene na njegovoj poziciji preuzima igrac iz druge postave.

Ispod svakog igraca cete pronaci osnovne statistike i podatke o njemu, kao sto su poeni po utakmici, blokade po utakmici, skokovi po utakmici, trenutni nivo kondicije, trenutna forma i trenutni moral. Oznaceni crvenom bojom oznacavaju da se igrac ne oseca dobro ili je u losoj formi.

Pocetni nivo kondicije svakog igraca ce padati tokom meca ako je na terenu, tako da je najbolje koristiti one koji imaju najbolji nivo kondicije za pocetak ili ih koristiti u postavi koja ce provesti manje vremena na terenu (vidi plan igre ispod). Igrac sa slabom kondicijom nije u mogucnosti da iskoristi puni potencijal svojih vestina, npr. imaju manju preciznost dok sutiraju ili nisu u stanju skociti visoko za skok itd.

Trenutni nivo forme signalizira da igrac ne koristi puni potencijal svojih vestina zbog mentalnog umora ili razloga van terena. Forma se ne menja tokom utakmice, to je nesto sto se menja na treninzima, dakle jednom nedeljno.

Trenutni nivo morala signalizira da je igrac nezadovoljan ili da nije u potpunosti posvecen mecu zbog razloga na ili van terena. Moral se moze neznatno promeniti tokom utakmice, npr. ako tim pokaze odlican ucinak, ali ukupni nivo ostaje isti. Moral se menja tokom treninga, dakle jednom nedeljno.Plan igre

Plan igre je takticka odluka za utakmicu - nakon sto odaberete svoju glavnu i sporednu postavu ovde birate koja ce se koristiti u kojoj cetvrtini. Postave se koriste iskljucivo tokom cele cetvrtine, ne postoji nacin da se obe koriste u istoj cetvrtini.

Iako bi glavna postava logicno trebala biti pocetna, nema ogranicenja - imate potpunu slobodu da odaberete koliko ce cetvrtina svaka postava biti na terenu. Mozete cak odabrati da koristite samo jednu postavu tokom celog meca, ali to se ne savetuje, jer ce gubitak kondicije biti ogroman u posljednjoj cetvrtini.


Zadana postava

Iako mozete odabrati zasebne postave i plan igre za svaki mec, pametno je pohraniti jednu od njih kao podrazumevanu postavu, koja ce se koristiti u svakom mecu za koji niste odabrali odredjenu postavu. Mozete promeniti zadanu postavu kad god zelite tako sto ccte oznaciti polje za potvrdu na kraju stranice za odabir sastava.

Basketball online game

FUEL Baskteball simulira košarkaško takmičenje, u kojem će se vaš tim takmičiti sa ostalima u ligaškim divizijama za šampionsku titulu. Svake nedelje igraćete 3 meča (utorkom, četvrtkom i subotom), za svaki možete izabrati potpuno drugačiji sastav, u skladu sa trenutnom formom i kondicionim nivoom vaših igrača. Svaki igrač je opisan korišćenjem 10 veština i 9 osobina karaktera, iz svake utakmice ćete dobiti punu statistiku za svakog igrača, što će vam olakšati donošenje daljih odluka.

© Frey United Software