onlajn kosarkaski menadzer

Ekonomija

u FUEL Basketball glavni izvor prihoda za vas tim ce biti ili od sponzorskih ugovora ili ulaznica, ali takodjer mozete pokusati prodati robu.


online fantasy basketball manager game economy

Sponzorstvo

Mozete potpisati sponzorski ugovor koji istice na kraju trenutne sezone. Prilikom odabira sponzora morate odabrati onog koji ce vam pruziti najbolju sansu da zaradite najvise novca. Sponzori svakako nude visoka sedmicna primanja, ali sa malo ili bez bonusa za titulu sampiona, veci bonus za pobedu na racun sedmicnog prihoda, visoka sedmicna primanja, ali bez bonusa ili mesavine tih opcija.

Morate uzeti u obzir kolika je verovatnoca da biste mogli biti kandidat za sampionat, koliko je verovatno da cete imati mnogo pobeda ili je bolje da se zadovoljite stalnim sedmicnim prihodima.

Nakon sto je ugovor potpisan, ne moze se ponistiti.


Prihodi od ulaznica i posecenosti

ovde je standardna cena karte 10funti;, ali mozete postaviti razlicite cene ulaznica za svaku utakmicu - pri odabiru sastava za domacu utakmicu postoji posebn prostor u kojoj postavljate cenu karte za ovu utakmicu.

Broj gledalaca zavisi od nekoliko faktora, kao sto je velicina grada u kojem se nalazi vasa arena, opsti interes za kosarku u ovoj zemlji, cena karte, nivo vaseg protivnika i reputaciju vaseg tima. Kada vas tim osvoji neke trofeje, broj gledalaca ce se znacajno povecati.

Takodje (zajedno sa cenom ulaznice) mozete odabrati reklamiranje za svoje utakmice kod kuce - bilo online reklame, plakati po gradu ili reklame u lokalnim medijima. Svaki oblik reklame ce dovesti do vise gledalaca, ali ne postoji jednostavna formula koliko i da li ce dodatne karte pokriti troskove kampanje.


Roba

Roba je jos jedan aspekt klupske ekonomije - mozete naruciti da se klupski dresovi prodaju publici na utakmicama koje se igraju kod kuce. Postoji nekoliko vrsta majica, zavisno od njihovog kvaliteta, koja je vezana za razlicite cene za svaki komad. Kada stigne narucena roba mozete odrediti cenu za fanove. Naravno, uzmite u obzir da trazite profit od toga, tako da bi prodajna cena trebala biti visa od nabavne cene.

Mozete naruciti timske majice (sa timskim bojama i logom) ili licne majice (sa dodatnim imenom igraca koji je trenutno u vasem timu). Majice timova se prodaju na utakmicama koje se igraju kod kuce, ali licne majice zahtevaju timsku prodavnicu koja je povezana sa vasom arenom.

Kada budete imali timsku kupovinu, roba ce biti dostupna navijacima tokom cele sedmice, ne samo tokom domacih utakmica (iako ce ostvariti vecinu prodaje).


Oglasavanje

Vasa arena ima mesta za reklamne banere. Ovisno o velicini vase arene, ima cete na raspolaganju izmedju 4 i 20 banera. Bice vam ponudjene ponude samo ako vas klub ispunjava kriterijume potencijalnog sponzora, f.e. neki od njih se oglasavaju samo u top diviziji, neki od njih se bave samo klubovima koji trenutno imaju dobar plasman u ligi. Svaki sponzor odlucuje koliko mesta zeli zauzeti i koliko dugo - sa njima se ne moze pregovarati. Iznos novca pokriva celo vreme (to nije sedmicna isplata) a placanje se vrsi odmah nakon potpisivanja ugovora. Dogovor se kasnije ne moze otkazati.


Basketball online game

FUEL Baskteball simulira košarkaško takmičenje, u kojem će se vaš tim takmičiti sa ostalima u ligaškim divizijama za šampionsku titulu. Svake nedelje igraćete 3 meča (utorkom, četvrtkom i subotom), za svaki možete izabrati potpuno drugačiji sastav, u skladu sa trenutnom formom i kondicionim nivoom vaših igrača. Svaki igrač je opisan korišćenjem 10 veština i 9 osobina karaktera, iz svake utakmice ćete dobiti punu statistiku za svakog igrača, što će vam olakšati donošenje daljih odluka.

© Frey United Software